Inicijativa za popravku ulične rasvjete i postavljanje saobraćajnih znakova u Opštini Tuzi

Ulična rasvjeta

Udruženje Korina je početkom januara podnijelo inicijativu Sekretarijatu za urbanizam Opštine Tuzi za popravljanje stubova ulične rasvjete na putu Konik-Tuzi u mjestu Dinoša i postavljanje saobraćajnih znakova „Životinje na putu” na istoj dionici.

Obaviješteni smo od strane građana iz tog naselja da više od 11 stubova ulične rasvjete ne radi već duži period, u šta smo se i sami uvjerili. Iako je u pitanju lokalni put, zbog pravine pod kojom je urađen, njime se često vozi iznad ograničenja. U noćnim satima kada je vidljivost otežana, ovo predstavlja posebnu opasnost za bezbjednost saobraćaja. Posebna opasnost vreba zbog činjenice da se upravo preko ove dionice često kreću domaće životinje koje idu na ispašu na okolne livade, tačnije krave koje pripadaju mještanima naselja Dinoša.

Saobraćajni znak „Životinje na putu” označava nailazak na dio puta na kome domaće životinje pod nadzorom prelaze preko puta, odnosno se kreću duž puta. Duž ove dionice ne postoji nijedan ovakav znak. Ljetos se u večernjim satima na ovom mjestu dogodila saobraćajna nesreća koja je za posledicu imala smrt jedne životinje i štetu na dva vozila, a pukom srećom nije stradao i vlasnik životinje koji se kretao sa njom.

Dana 18. januara 2022. dobili smo odgovor od Sekretarijata za urbanizam u kojem nas obavještavaju da su našu inicijativu proslijedili Sekretarijatu za ekonomski razvoj Opštine Tuzi, kao nadležnom organu za postupanje. Trenutno čekamo njihov odgovor.

Udruženje Korina / Korina Community

O nama

Udruženje za podsticanje suživota Korina je nevladino i neprofitno udruženje osnovano u aprilu 2017. godine sa sjedištem i djelovanjem na teritoriji Crne Gore. Skraćen naziv udruženja je Udruženje Korina. Naša misija je podsticanje suživota između ljudi, životinja i prirode. PIB: 11036538

Copyright 2021 Korina. Sva prava zadržana.